PSD Maramureș susţine candidatura lui Marcel Ciolacu la PREZIDENȚIALE / Zetea: Într-un timp relativ scurt, a reușit să repare imaginea partidului

PSD Maramureș susţine candidatura lui Marcel Ciolacu la PREZIDENȚIALE / Zetea: Într-un timp relativ scurt, a reușit să repare imaginea partidului
Foto: Facebook / Gabriel Valer Zetea
Publicat: 13/08/2024, 14:17
Actualizat: 13/08/2024, 18:15

Săptămâna trecută, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va discuta cu fiecare președinte de filială de partid din țară ca să afle dacă părerea acestora este unanimă în ceea ce privește faptul că va fi desemnat candidatul partidului la președinția României. În acest context, Gabriel Zetea, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș și lider al PSD Maramureș, a confirmat că organizația sa îl susține ferm pe Marcel Ciolacu. 

Premierul Ciolacu a anunțat că nu-și va manifesta intenția să candideze la prezidențiale până ce nu va vorbi cu toți liderii filialelor de partid din țară. Potrivit altor informări, acesta trebuia să aibă aceste discuții în decursul weekend-ului trecut.

Într-o declarație pentru Gândul, Gabriel Zetea a afirmat că a discutat cu Marcel Ciolacu. El a subliniat respectul și aprecierea de care se bucură liderul PSD în rândul social-democraților pentru munca depusă în fruntea partidului în ultimii patru ani.

Sigur că am discutat, și așa cum a discutat cu mine, sunt convins că a discutat cu fiecare președinte de organizație județeană a Partidului Social Democrat.

Nu este un secret faptul că toți îi purtăm un respect extraordinar lui Marcel Ciolacu pentru munca pe care a făcut-o în fruntea Partidului Social Democrat în ultimii patru ani. Ne aducem aminte de unde a preluat PSD-ul, dintr-o situație dificilă în care ne aflam acum patru ani, după alegerile europarlamentare și prezidențiale, cu un PSD care avea un scor electoral dezastruos și o imagine care nu era asociată cu încrederea românilor. Într-un timp relativ scurt, a reușit să repare imaginea Partidului Social Democrat, a precizat Gabriel Zetea.

Liderul PSD Maramureș a apreciat și modul în care Marcel Ciolacu a impus criterii de integritate în partid și a reușit să colaboreze cu PNL într-o guvernare stânga-dreapta, punând interesul României înaintea orgoliilor politice.

A impus criterii de integritate în PSD pentru toți cei care sunt aleși, pentru toți demnitarii, pentru toți cei care obțin funcții sau demnități publice în numele PSD, schimbând astfel orientarea Partidului Social Democrat. Apoi a făcut următorul pas la nivel național, devenind prim-ministru al României și unul dintre prim-miniștrii care a reușit să lase deoparte orgoliile.

Este foarte greu să faci o guvernare stânga-dreapta între doi adversari politici tradiționali în România, PSD și PNL. Marcel Ciolacu a reușit acest lucru. A reușit să pună mai presus de interesele sale sau ale PSD-ului interesul României.

Marcel Ciolacu este potrivit în acest moment pentru a candida în numele PSD, pentru a reprezenta partidele de stânga și pe cei care cred în valorile de stânga din poziția de președinte, a adăugat social-democratul.

Nu există o presiune din partea PSD-ului ca Marcel Ciolacu să candideze

Deși nu există o presiune explicită din partea partidului ca Marcel Ciolacu să candideze, Gabriel Zetea a exprimat dorința fermă a PSD Maramureș ca acesta să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Atâta vreme cât Marcel Ciolacu va dori să facă acest lucru, își va anunța candidatura după programul său. Nu există o presiune din partea PSD-ului ca Marcel Ciolacu să candideze, dar, cu siguranță, ne dorim acest lucru, pentru că este clar, de departe, cel mai bine plasat dintre oamenii pe care Partidul Social Democrat îi poate susține pentru o astfel de candidatură.

Așadar, așteptăm cu toții decizia personală pe care trebuie să o ia Marcel Ciolacu, iar în acel moment, cu siguranță, întreg Partidul Social Democrat îl va susține.

Însă nu este suficient ca alegerile să fie câștigate doar cu susținerea PSD. Cu siguranță, foarte mulți români se vor pune în spatele lui Marcel Ciolacu și în spatele proiectului său pentru România, a mai spus Gabriel Zetea.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu amână DECIZIA privind candidatura la prezidențiale / Când va face liderul PSD anunțul

PSD Argeș merge pe mâna premierului, la prezidențiale/Cristian GENTEA: Cu siguranță, acesta este Marcel CIOLACU! Este ce trebuie!

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FT: Flota rusă se antrenează pentru a lovi România cu rachete nucleare. Podul Giurgiu-Ruse și...
Nadia Comăneci, în doliu! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp: 'Odihnește-te în pace!'
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi...
Conflictul care va afecta omenirea mai mult decât războaiele din Ucraina și Israel. „Se întâmplă...
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Mărturia eroului care l-a imobilizat pe atacatorul român după ce a înjunghiat o fetiță în...
Doliu la Antena 1! A murit Adrian Cherciu, antrenorul vedetelor de la Splash 😢
Formula NOUĂ de recalculare a pensiilor. Cum se face și de când vor primi românii...
O româncă a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung şi sănătos păr. Care...
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
Sora lui Sebastian Olariu, tânărul mort în accidentul de la 2 Mai, a împlinit 18...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Un român a redesenat o DACIA cel puțin... interesantă. Modelul țintește către clienții aventuroși
Efectele ofensivei ucrainene. China cere detensionarea situaţiei din Rusia
De ce astronauții dorm MEREU cu un ventilator lângă ei?
Guvernul a dat ordin. Regulă nouă pentru femeile din România. Se va aplica peste tot
Vecinii lui Charles, din România, stau pe munți de bani. Terenurile au explodat la un...
Moment dureros la ziua de naștere a Selenei Olariu, sora tânărului ucis în accidentul de...
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul...
Gabriela Cristea s-a trezit cu un șarpe în vila sa închiriată din Corfu: „Când am...
Scandalul pentru medalia de bronz ia amploare! Imparțialitatea arbitrului TAS, contestată
BANCUL ZILEI. Ion și Măria se decid să facă dragoste: - Vai, ce e asta?
Un studiu revoluționar arată ce riscuri există pe planetele care ar putea fi locuite